Ομορφιές μου καλημέρα! Την προηγούμενη εβδομάδα σας είχαμε συμβουλεύσει να τοποθετείτε τα χύμα αρώματά σας σε ξηρό και σκιερό μέρος, για παράδειγμα μέσα σε ένα συρτάρι ή ντουλαπάκι στην κρεβατοκάμαρά σας. Όχι πάντως στο μπάνιο σας! 


Σήμερα θα σας πούμε το σούπερ μέρος που μπορείτε να τα φυλάσσετε: Στο ψυγείο σας! Ναι, καλά διαβάσατε! Στο ψυγείο σας! Σε ένα ράφι θέλετε, στο ντουλαπάκι που βάζουμε τα φρούτα θέλετε, στην πόρτα του ψυγείου δίπλα στα μπουκάλια με το νερό και τους χυμούς θέλετε; Όπου θέλετε, αρκεί να είναι στο ψυγείο. Γιατί;


Επειδή η εσάνς για να «ανοίξει» όπως συνηθίζεται να λέμε, θέλει σκοτάδι και κρύο. Και το ψυγείο είναι ο ιδανικός χώρος όπου έχει μονίμως σκοτάδι (εκτός απ΄όταν ανοίγουμε την πόρτα του για να πάρουνε κάτι και μετά την ξανακλείνουμε) και παράλληλα, έχει σταθερά χαμηλή θερμοκρασία.


Θυμάμαι παλιότερα, όταν ήμουν ανεξάρτητος συνεργάτης μεγάλης MLM εταιρείας αρωμάτων και καλλυντικών, ο υπεύθυνος του εργοστασίου παραγωγής των αρωμάτων της εταιρείας σε χώρα του εξωτερικού, μας είχε πει ότι το κάθε άρωμα όταν παράγεται μπαίνει μέσα σε μεγάλα μεταλλικά βαρέλια, τα οποία τοποθετούνται σε ειδικά διαμορφωμένες αποθήκες, όπου υπάρχει σκοτάδι και χαμηλή θερμοκρασία. Και εκεί μένουν για 21 μέρες! 21 μέρες για να γίνει η ζύμωση του αρώματος, να «δέσουν» τα συστατικά του. Και μετά το βγάζουν στην αγορά προς πώληση.


Εμείς μπορούμε να βάλουμε τα χύμα αρώματά μας στο ψυγείο για μία εβδομάδα, και έπειτα είτε να τα αφήσουμε μονίμως μέσα στο ψυγείο, είτε να τα βγάλουμε και να τα τοποθετήσουμε σε ένα ξηρό και σκιερό μέρος.


Και γιατί μόλις μία εβδομάδα, όταν στο εργοστάσιο  που προανέφερα χρειάζονται 21 μέρες; Επειδή αφενός στα χύμα αρώματα που αγοράζουμε έχει γίνει ήδη η «ζύμωση» στο άρωμα και απλά χρειάζεται να ενσωματωθεί η έξτρα εσάνς και αφετέρου επειδή εμείς έχουμε τη δυνατότητα κάθε φορά που ανοίγουμε το ψυγείο μας για όποιο λόγο, να πιάνουμε στα χέρια μας το μπουκάλι με το χύμα άρωμά μας και να το ανακινούμε. Το κάνουμε δυο με τρεις φορές και το ξαναβάζουμε στη θέση του. Έτσι, επισπεύδουμε τη διαδικασία. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!