Θέλετε να διαλέξετε ένα άρωμα και δεν ξέρετε τη διαφορά ανάμεσα στο  Εau de Τoilette, Eau de Parfum ή το Parfum; Διαβάστε όλο το άρθρο και γίνετε «ειδικός» στις διαφορετικές κατηγορίες αρωμάτων, έτσι ώστε να επιλέγετε το ιδανικό για εσάς άρωμα!.

Σίγουρα έχετε παρατηρήσει ότι κάθε άρωμα έχει διαφορετική διάρκεια, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκει (τώρα θα επικεντρωθούμε στην κατηγορία και σε επόμενο άρθρο θα αναφερθούμε στους υπόλοιπους παράγοντες που συνδιαμορφώνουν τη διάρκεια του).

Κάποιες φορές μερικοί ψεκασμοί αρκούν για να απολαύσετε το αγαπημένο σας άρωμα από το πρωί έως το βράδυ, ενώ άλλες φορές πρέπει να επαναλαμβάνετε την εφαρμογή του τακτικά μέσα στη μέρα για να ανανεώνετε την ευωδιά του.

Αυτό οφείλεται στην περιεκτικότητα που έχει σε εσάνς. Εσάνς είναι το  μείγμα διαφόρων φυσικών ή συνθετικών ελαίων που απαρτίζουν το άρωμα. Είναι σαν να λέμε το άρωμα συμπυκνωμένο. Όσο περισσότερη εσάνς έχει ένα άρωμα, τόσο πιο έντονη είναι η μυρωδιά του και τόσο περισσότερο διαρκεί.

Η πιο συμπυκνωμένη μορφή είναι το Parfum με 20% - 40% εσάνς,  ακολουθούμενο από το Eau de Parfum με 15% - 20%, το Eau de Toilette 7% - 15%, τις κολόνιες 4% - 7% και τα body splash και Body Mist με 1% - 3%.

Γι 'αυτό ένα Parfum μυρίζει στο δέρμα σας για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ενώ, αντίθετα ένα Εau de Parfum, Eau de Toilette ή Eau de Cologne θα εξατμιστούν πιο γρήγορα.

Επίσης, το Parfum ακριβώς επειδή περιέχει μεγαλύτερη ποσότητα εσάνς, είναι πιο ακριβό από τα λιγότερο συμπυκνωμένα αρώματα όπως π.χ. ένα , Eau de Toilette.

Οπότε την επόμενη φορά που θα αγοράσετε ένα άρωμα μη διστάσετε να ρωτήσετε πόσο τοις εκατό (%) εσάνς περιέχει!